Home > Uncategorized > Tack och hej från Sifonkatedralen

Tack och hej från Sifonkatedralen

July 2nd, 2010 Konstenius Niklas


Sent i går natt bestämde vi oss att avbryta försöket att ta oss igenom sand och vattenproppen i Sifonkatedralen. Trots att vi lade in en extra natt i grottan räckte inte tiden till att pumpa bort allt vatten i botten på proppen för att möjliggöra grävning. Vi håller nu på att avveckla campen för att sedan börja färden ut ur grottan.

Självklart är vi besvikna över att vi inte lyckades med vår målsättning att komma igenom proppen. Projektet kan dock inte anses vara helt för gäves. Vi har nu fått mer kunskap om förhållandena i Sifonkatedralen vilket gör att vi kan återkomma ännu bättre rustade ett annat år.

Vi som campat i grottan vill passa på att tacka för all support vi fått från ytan och i grottan. Utan er hade detta aldrig gått att genomföra. Vi vill också tacka alla som följt oss via webbtv-sändningarna och kommenterat på bloggen.

Tack och hej för den här gången.

Niklas, Rauken och Knut.

Categories: Uncategorized Tags:
 1. Micke Ståhl
  July 3rd, 2010 at 00:34 | #1

  Hej!

  Kul att följa hela grävprojektet via webben.
  Och även om man inte kom krypandes och hälsandes på.
  Så kändes det som man var med på plats ändå.
  Hoppas det går att komma vidare på något sätt med att utöka
  grottans utsträckning nästa år.

  hälsar
  “Gotlandssektionen” genom Micke&Lasse

 2. Richard Årlin
  July 4th, 2010 at 21:37 | #2

  Kul att vara med och minnas tidgare projekt som Hammarkorset eller pumpningarna. Men medge att tiden gick och gick inget hände. Fungerande större pump ett måste och att ett gäng installerar den precis som i Inre Sjön innan grävgänget/gängen går in och avlösningar liksom vid borrhålet. Telefontid kanske bättre än ständig passning och i samband med att man tankar elverket så kan fler gräva… tankar efteråt för att göra en lovvärd satsning ännu bättre

Comments are closed.